✆ 08-717 04 97

NÄRINGSRIK KOST FÖR SENIORER

Näringsrik kost är mycket viktig för seniorer då många seniorer äter mindre mängd mat och därför får i sig en mindre mängd näringsämnen.

Maten är inte bara bra för hälsan, den är även viktig för livsglädjen och tillför en gemenskap och njutning i vardagen för många.

Doften av hemlagad mat och en trevlig dukning gör måltiden till en angenäm stund. Smaker och dofter är starkt sammankopplade och kan väcka minnen och få oss i e helt annan sinnesstämning. Att känna doften av god mat väcker matlusten.

Näringsrika måltider är viktig!

Vi på Baggensfjärdens Hemtjänst har märkt att vår satsning på pedagogiska måltider det har höjt matglädjen för många av våra kunder. Att äta ensam är inte alltid roligt. Därför lägger vi extra omsorg på matlagning, dukning och medsittning. Det kan vara trevligt med sällskap vid bordet eller att lyssna på musik, ett radioprogram eller titta på TV medan man äter.

Det ska vara trevligt kring sig när man äter!

DYSFAGI

Många äldre lider av dysfagi vilket innebär att man har svårt att tugga och svälja. Detta kan leda till näringsbrist, lunginflammation och försämrad livskvalitet.

Vi på Baggen erbjuder särskild kost som är enkel att svälja samtidigt som den är god, näringsrik och ser aptitlig ut.

DIABETIKER

Vi erbjuder anpassad kost för diabetiker. Måltiderna är balanserade för att undvika svängigt blodsocker, insulinkänningar och höga blodsockertoppar.

.

UNDERNÄRING

Vi är flexibla och anpassar måltiderna till när kunden behöver äta. Vi ser till att det är kortare nattfasta exempelvis genom att se till att kunder tar en näringsdryck innan läggning och får frukost tidigt. Vi tillagar näringsrik kost och ser till att måltiderna blir en trivsam matstund.

.

Baggensfjärdens Hemtjänst AB

Torggatan 4 1tr

133 31 Saltsjöbaden, Stockholm

08-717 04 97

baggensfjardens.hemtjanst@telia.com

Copyright 2017 Baggensfjärdens Hemtjänst AB